top of page

OVER ONS

Deze watersportclub is actief in het zeilen, suppen, windsurfen en in het duiken en is daarmee de oudste Limburgse club in deze disciplines.

Ze werd opgericht in 1973 onder de vleugels van de federatie en werkt volgens de richtlijnen van sport vlaanderen. Naast een gezellig clublokaal is er de nodige sanitaire voorziening, bergruimte voor materieel en een ruim botenpark zodat de tijd voor optuigen tot een minimum beperkt wordt. De club besteedt van bij de start veel aandacht aan de opleiding van jongeren in de verschillende disciplines en stimuleert de leden om bijscholing te volgen en het brevet van monitor te behalen.  

Voor het zeilen beschikt ze over een indrukwekkende vloot van niet minder dan 21 optimistbootjes en 5 tweemansboten (420) en 6 Pico’s om alle kandidaat lesvolgers te kunnen opvangen. Voor de begeleiding van de lessen en voor de reddingsdienst kunnen de monitoren gebruik maken van diverse types motorboten.

Voor de gevorderden worden er regelmatig trainingen en stages georganiseerd op grote waters met meer wind. Met de andere regionale clubs wordt jaarlijks een eenvoudig wedstrijdcircuit gepland met beperkte verplaatsingskosten als voorbereiding op de ernstigere nationale wedstrijden waar de beste van de leden zich met de top meten.

Elk jaar worden vele jongeren ingewijd in de techniek van het windsurfen. Daarvoor heeft de club haar stal met een twintigtal planken, aangepaste thermische kleding en reddingsvesten uitgerust. De afdeling duiken stelt zich elk jaar gedurende drie weken met eigen materieel ter beschikking van de geïnteresseerden ouder dan 16 jaar die de schoonheid onder water willen gaan zoeken. Eens de eerste opleiding voorbij worden er regelmatig uitstappen gepland naar dieper water met diverse opdrachten om meer bekwaamheid te verwerven. 

bottom of page