top of page

SUPPEN

SUP of te wel Stand Up Paddle is een sport die de laatste jaren zijn intrede maakt in de watersport.

 

Door rechtstaand of op de knieën te peddelen kan iedere sportieveling zich uitleven. Van grote en kleine golven tot plat water om rustig af te dwalen tussen de natuur kan iedereen zich in zijn stijl en niveau de fun van het Suppen beleven. Voor elke disipline is er een aparte vorm of shape van supboard.

Sup – surfteam

Wil je zelf aan de slag gaan met deze geweldige sport twijfel dan niet om dit uit te proberen.

De Club beschikt over een 10-tal peddels met een windsurfboards om de basis van het suppen aan te leren. Wil je zelf een board aanschaffen en is windsurfen een sport die je hiernaast ook beoefend kijk dan goed dat je een board aanschaft waar er de mogelijkheid is om ook een windsurfzeil te monteren. Zo kan je in de dagen dat het wat minder waait ook windsurfen op je SUP board.

Om goed van start te gaan met het suppen kan je best eerst de juiste lengte instellen op de peddel. Dit is voornaam om een ergonomische houding aan te nemen. Om de juiste lengte te bepalen moet je kunnen peddelen zonder naar voren te buigen met een gebogen rug. Wanneer je met een rechte rug kan peddelen is de lengte van peddel juist ingesteld. De positie op het board is belangrijk om de balans te behouden maar ook en snel te kunnen bewegen met het board. Wanneer je centraal op het board staat is het board het meest stabiel. Plaats 1 voet over de helft van board gericht naar de voorkant van het board. Plaats de andere 1 stap achterwaarts loodrecht op het board. Om kort en nel te draaien plaats je je steeds verder achterwaarts op het board.

5€ per uur voor voor leden
10€ per uur voor niet leden

 

50€ waarborg of identiteitskaart...

Te betalen aan de toog voor aanvaag supsessie.

bottom of page